Assalaamu aleikum

 

Tässä on veli Nouman Ali Khanin hieno luento koskien musliminuorisoa, josta sain inspiraatiota kirjoitukselleni.  http://www.halaltube.com/nouman-ali-khan-muslim-youth-goals-responsibilities-and-islam

Eduskuntavaalit lähestyvät ja ehdokkaat ovat jo huimassa kilvassa. Ilmassa on ehdottomasti vaalihumua. Yksi suurimmista ja kiistellyistä aiheista, jotka ovat käsitteillä eduskunnassa, on maahanmuuttoasiat. Maahanmuutosta on tullut suuri kritiikin kohde, eikä vain suomessa. Sitä ei voida kieltää, ettei suurin osa kritiikistä kohdistuisi muslimeihin.

Mikä sitten islamissa kummastuttaa ja oudoksuttaa? Monet laittavat sen alkaneen yhteiskunnallisesta epävakaudesta ja lamasta, joka on osittain ruokkinut maahanmuuttovihaa. Islamofobiaa on pyritty selittämään verraten sitä toisen maailmansodan aikaiseen juutalaisvihaan ja vihaan mustia kohtaan.

Tyytymättömyys yhteiskuntaan on synnyttänyt kannatusta populistipuolueisiin, joista suurin on Perussuomalaiset. Kannattajat antavat protestiääniä heille, usein kuitenkin tietämättömyyden nojalla.  Muslimit nähdään nykyajan syöpäläisinä, joten onhan se luonnollista, ettei meitä haluta. Muslimien ja Islamin kritisointi ei herätä suuria tunteita muissa kuin muslimeissa itsessään. Sehän on ainoastaan sananvapauden käyttämistä.

Päivänselvää on, että jos esimerkiksi juutalaisia kritisoidaan, se on automaattisesti antisemitismiä. Jotkut ihmisryhmät ovat saavuttaneet sen koskemattomuuden, jota usein me muslimit haluamme.

Miten me muslimit voimme edesauttaa meidän integroitumisemme yhteiskuntaan? Mitä meidän täytyy tehdä? Ensinnäkin meidän täytyy ottaa mallia juutalaisista, ja niiden kamppailusta yhteisen hyvän saavuttamiseksi. Enkä juuri nyt puhu Israelista, vaan esimerkiksi USA:ssa asuvista.  Juutalaiset ovat suuressa asemassa tämän hetken USA:ssa, mutta heidän tullessaan maahan, he olivat marginaalisessa asemassa. Nyt he ovat saavuttaneet kansanryhmänä halutun koskemattomuuden. Heitä ei voi olla huomaamatta, eikä heitä voi arvostella, sillä hehän ovat suuressa asemassa. Joka on hienoa, ottaen huomioon heidän lähtökohdat.

 Meidän muslimien oman yhteiskunnallisen kehityksen ja osallistuneisuuden täytyy tapahtua, mutta ennen sitä meidän täytyy huolehtia perusasioita. Jotta saataisiin hyvä muslimiyhteisö, meidän täytyy huolehtia ytimestämme. Rakentaminen täytyy aloittaa pohjasta, ja sen täytyy olla hyvä ja vakaa. Meidän täytyy verkostautua tiiviimmin ja osallistua yhteiskunnan eri sektoreihin. Minusta on hyvin huvittavaa se, että muslimivanhemmat kannustavat omia lapsiaan valitsemaan, joko insinöörin, lääkärin, tai jos ne eivät onnistu, niin sitten IT-alalle töihin. Jotta meidät muslimit voitaisiin tunnustaa ja huomata, niin meidän täytyy levittäytyä kaikkiin yhteiskunnallisiin aloihin ja sektoreihin. Me tarvitsemme monenlaisia muslimeja, emme ainoastaan lääkäreitä ja insinöörejä.

Ennen kaikkea meidän täytyy huolehtia islamilaisesta opetuksesta. Me nuoret tarvitsemme kipeästi sitä. Meissä on tulevaisuus, eikä ole liioiteltua sanoa, että huominen olisi meidän. Kuinka voimme olla hyvänä esimerkkinä tulevaisuuden lapsillemme, jos emme edes tiedä montako nimeä/attribuuttia Allahilla(swt) on. Se on erittäin häpeällistä, että jotkut muslimiystävistäni eivät ole tietoisia tästä, mutta pysyvät Jennifer Lopezin uusimpien biisien tahdissa.

Tällä hetkellä suomessa ei ole resursseja kunnolliseen islamilaiseen koulutukseen, ei kunnollista arabiankielen koulutusta. Jonkinlaista islamilaista opetusta järjestetään kouluissa, mutta sen taso on kuitenkin hyvin huono, johtuen yleensä islaminopettajan pätevyydestä.

Se ei käy kieltäminen, ettei uskoamme koeteltaisi kaikenlaisin solvauksin ja loukkauksin. Profeettaamme(saas) loukataan ja islamia pyritään esittämään mahdollisimman huonossa valossa.

Jos ymmärtäisimme uskontoamme ja eläisimme sen mukaan, meillä ei olisi niitä ongelmia, joita meillä tällä hetkellä on.

Toivoisin näkeväni nuorissa muslimeissa eräänlaista nousua. Paljon on tehtävissä ja inshAllah(jos Jumala suo) me olisimme aktiivisempia ja pyrkisimme verkostoitumaan. On ollut todella hienoa huomata nuoren muslimipariskunnan ponnisteluja suomalaisen islamilaisen nettikaupan ylläpitämiselle. Tälläisiä lisää!! Suomen Islamilaisen Neuvoston nuorisolautakunnassa on paljon projekteja, johon nuoria tarvitaan. Joten ylös, ulos ja menoksi!  

Salut!