Meille muslimeille elämän tarkoitus on päivänselvää. Yksinkertaista, eikö olekkin? Elämämme tarkoitus
on yksinkertaisesti alistua Jumalan tahdolle, jota sana Islam tarkoittaa.

Joskus syvennyn miettimään sitä, että kuinka moni ihminen miettii elämän tarkoitusta. Kuinka moni sitä oikeasti pohtii
elämässään. Bussissa, metrossa, kävellessä yms. Kuinka moni pohtii, mitä kuoleman jälkeen tapahtuu.

Muistan, kun katselin hyvinkin inspiroivaa luentoa netistä, jossa aiheena oli juurikin tämä aihe. Elämän tarkoitus, paratiisi ja helvetti. Hetken mietin itsessäni sitä, kuinka vähän olen pohtinutkaan tätä aihetta. Mielessäni pyörii useinkin facebook, lööppien lukeminen ja iltalehden mehukkaat juorut, ensi viikon kokeet ja projektityöt ja lista vain jatkuu.
Kuinka usein pysähdynkään miettimään omaa kuolemaani, jota en voi mitenkään ennakoida. Kaikki on ennaltamäärätty, milloin kuolemme ja miten. Mietin itsessäni sitä, että jonakin päivänä elämäni päättyy ja mitä silloin tapahtuu. Sillon ei ainakaan tarvitse kokeita miettiä tai seuraavan päivän työtapahtumia ja askareita, vaan silloin mietitään omaa kohtaloamme.

Onko elämämme täällä ollut hyvää. Teimmekö enemmänkin hyviä tekoja, vai oliko ajatuksissamme ainoastaan oman mielitekojemme tyydyttäminen.

En ole koskaan ymmärtänyt niitä ihmisiä, jotka hylkäävät koko idean kuolemanjälkeisestä elämästä. Heidän mielestään, meidän on tarkoitus elää täällä ja kun kuolemme, siinä se on. Silloin ei tapahdu mitään.
Hassua mielestäni on argumentti, että Jumalaa ei voi olla olemassa koska maailmassa on niin paljon pahuutta, eikä Jumala sallisi sitä. Mitä he voisivatkaan Jumalasta tietää, varsinkin pelkällä päättelemisellä, jonka tulos selvästikkin on väärin. Tekisi mieli heiltä kysyä, että jos täällä maailmassa kerta on niin paljon pahaa, niin milloin pahantekijät saavat sitten rangaistuksensa, koska eihän se täällä maailmassa tapahdu? Milloin hyvä ja paha saavat palkkansa?
On tullut kysymyksiä siitä, että jos Islam olisi oikea uskonto, niin kaikki olisivat muslimeja.
Kuvittelevatko ihmiset todellakin, että tämänhetkinen maailma on paratiisi?

Islamissa kerrotaan selvästi ja selkeästi, että tämä maailman avulla saavutamme joko paratiisin tai helvetin. Voimme valita, mitä teemme elämällämme, sillä meille on annettu oma valinta. Jumala antaessaan meidän valita polkumme, samalla valitsemme päämäärämme.


Joka päivä todistamme tiedotusvälineiden avulla monien miljoonien lasten nälän ja köyhyyden. Elämme maailmassa missä hyvin pieni prosentti väestöstä on rikasta eliittiä, ja suurempi osa on köyhää. Todistamme epäoikeudenmukaisuutta, konflikteja ja jopa murhia, mutta miksi? Jokainen voi siis kysyä sitä kysymystä itseltään. Edelleenkään vastaus ei löydy sillä, että poistetaan Jumala kokonaan kuvasta. Sillä ei saavuteta yhtään mitään. Jumala on ja pysyy. Hän on meidät luonut ja hän on itse kuolematon ja vapaa inhimillisistä vajaavaisuuksista. Jumala ei ole millään tavalla ihmisen kaltainen. Ihminen on monessa asiassa vajaa, ja ihmisen kapasiteetti on kaikissa osa-alueissa rajallinen. Miten me siis voimme verrata kaiken luojaa, meihin. Vajavaisiin pieniin olentoihin.

Kysy itseltäsi yksinkertainen kysymys, jota monet eivät uskalla kysyä, mutta varmasti pohtivat sitä. Kysy itseltäsi, miten
aito onni saavutetaan. Kyseenalaista sinulle tarjottua tietoa ja ole vallankumouksellinen!